dilluns, 26 d’octubre del 2015

[Socis] Entrevista a Raül Abelló "Slann", President de l'AJJRR




Raúl Abelló, àlies Slann, actual president de l'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus i soci des de fa més de 12 anys. 

- La pregunta més clara que em ve al cap ara mateix... Per què et vas fer president de l'AJJRR? 
- A veure, jo no em vaig fer president de l'AJJRR, en veritat els socis que varen votar-me mi feren. Quan es va fer la nova junta hi ha la designació de càrrecs i vam optar per una renovació, on va haver moviments, i l'anterior president l'assignarem a vicepresident perquè s'anés desintoxicant... 

- Veient aquest cas, és molt difícil allunyar-se de la junta? 
- Per a ell més que per als altres. Jo crec que s'hi deixo la junta em costarà, perquè agafes uns hàbits, diferents entre ser soci o junter, però hi ha gent que ha deixat la junta i aquesta de normal. Ell és bastant diferent perquè ha estat molt de temps com a president hi ha agafat, no dic el vici, però si gairebé el càrrec de president honorífic de l'AJJRR.

- Arribant fins al present, la teva experiència al club, com va començar?
- Nosaltres érem un grup d'amics del col·legi, Recordo que un amic meu, que es deia Abraham, va portar una revista (crec que era una White Dwarf) i llavors vam començar "ostres, hi ha un joc de tal..." i era l'època que començava internet, vam comprar caixes d'iniciació, miniatures, els meus germans també es van anar aficionant... i buscant el mundillo arribes a trobar el club i així de fàcil.

- Una vegada dintre del club, heu viscut jornades, festes, partides... quin moment és el més significatiu, o el que et vas emportar un millor record? 
- Jo crec que per mi el concert d'Orc&Rol que vam fer per l'aniversari del club, on vam fer realment una festa per a nosaltres, i també recordo jugar a futbol amb la gent del club, o les jornades antigues, que eren diferents d'ara, que sembla que tinguis la pressió d'haver de fer-ho bé per al renom, però al principi no estava i es podien fer d'una altra manera. Sempre, aquesta frase que diuen (que és mentida) de "tot l'anterior és millor". No, ara és millor, però passa com els jocs d'ordinador, que els antics sempre molen més. 

- A què jugues dintre del club? 
- Ara mateix a molt poques coses. He jugat lligues de Blood Bowl, lligues de Warhammer... jo sóc més de wargames, m'agraden més les miniatures. També he jugat a rol i a més coses però ara mateix ho tinc una mica abandonat per temes personals. Abans podia jugar una República de Roma, que estaves 5 hores al club o un Risk, i ara seria incapaç de jugar a un joc de més de dues hores, però participo de més activitats al club com el cicle de cinema friki. A més que dedico molt de temps a la burocràcia del club. 

- Un club ara mateix que és molt gran on tenim tres sales de rol, una sala gran per a torneigs on han participat 40 persones... Vàreu començar en un local molt petitet a un centre cívic... 
- Bueno, jo no estava quan van començar del tot, que va ser al mig de Reus en un pis, no se si llogat o d'algú, després van passar al centre cívic, vam saltar a un local molt, molt molt petit a la Raval de Robuster, i després vam arribar al Raval de Santa Anna i per últim aquí al Carrilet. Hem anat sempre millorant. La gent que és nova, no és que no ho aprecies, però no ho ha viscut el fet de veure que amb 6 persones omplies el local, i ara amb aquesta gent gairebé que no coincideixes en la mateixa sala.

- Canviaries alguna cosa del club ara mateix? 
- Si, però crec que l'estem canviant. El paper de la junta potser ha estat una mica allunyat dels socis però transparent i amb la incorporació de les comissions, on es dóna una responsabilitat encara que sigui mínima i amb una poca supervisió, els socis s'han fet més partícips del club i crec que és un dels canvis del club. 

- I per últim... Per què Slann? 
- Buah, és molt fàcil. Molts nicks de la gent del club, vénen del mític (i això els més joves ni els sonarà) IRC-Hispano. És l'avi de l'avi de l'avi del Messenger. Era un xat on es van crear canals que no recordo ni com s'anomenaven però que feien servir com ara fem servir les plataformes socials per tindre notícies del club i saber quan obrien, i jo tenia "Mago Slann" perquè és el "jefe" d'un exèrcit de Warhammer (Hombres Lagarto) i quan quedaves la gent et preguntava "Ets Slann?" i Slann, Slann, Slann... llavors es va quedar. Abans hi havia una tradició de posar mots als socis, i és una cosa que tots els socis haurien de tindre i s'esta perdent... 

- Penjarem alguna vegada la camiseta Slann? 
- Arribarà el moment, per què no, però hauria de ser que estigues fora del país o "algo" així perquè encara que no tingués temps participaria de les activitats del club. Poso l'exemple del Prince, que potser obres un dia el club i és allí. 

- Moltes gràcies pel teu temps. 
- A tu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada