dijous, 17 de setembre del 2015

[XXII Jornades] Pathfinder Society

El dia 3 d'Octubre a les 16:00 de la tarda, us espera un mòn carregat d'aventures, monstres i magia!
Pathfinder és un joc de rol hereu de Dungeons & Dragons (D&D), de fet durant algun temps es va anomenar D&D 3.75. Va aparèixer com a resposta de la 4ª Edició de D&D, quan molts aficionats i alguns creadors es van sentir decebuts amb el producte final que en aquell moment publicava la companyia D&D (Wizards of the Coast- WotC). Així és un joc de mags i guerrers, de combat i fantasia amb monstres i dracs, on la part del combat és fonamental i amb una vesant molt tàctica. 

Societat Pathfinder és una manera de jugar a Pathfinder, però no la única. En aquesta manera o Campanya Mundial com la solem anomenar, cada jugador es crea un personatge abans o després de jugar les primeres partides i després juga amb el seu personatge en diferents events allà on vulgui o pugui del món (Barcelona, Tarragona, València, Madrid, París, Dubai, Hong Kong, EEUU, Argentina, etc, etc), online, o a casa amb el vostre grup de sempre. 

Les partides han sigut creades per tenir una duració de 3 a 5 hores i ser jugades en jornades, però el límit només és per a jornades, a casa o online es pot allargar el temps que es desitgi. Cada personatge guanya 1 punt d'experiència per partida (escenari) que jugui i amb 3 punts puja de nivell. Un personatge comença amb 150 monedes d'or per comprar el seu equip inicial i amb cada partida va guanyant més diners per millorar el seu equipament. 
Actualment existeixen dues maneres de jugar Societat Pathfinder, la campanya habitual (RPG) o la bàsica (core). En la primera es pot utilitzar la major part del material publicat per Paizo (la companyia que publica Pathfinder en anglès) i en la segona només es pot utilitzar el llibre de Regles bàsiques i un parell de PDFs. 

Per demostrar o certificar que un personatge ha jugat una partida, al final de cada partida s'entrega un full de crònica on s'expliquen vàries coses, els DIRECTORS també guanyen aquest full i el poden asignar a un personatge per quan jugui, amb la diferència que els jugadors poden morir i els directors no, a més, pot ser que els jugadors no arriven a sobreviure a les proves plantejades, no aconseguint d'aquesta forma punts, al contrari del director que els guanya sempre (TPK- total party kill). 



Cadascú gaudeix de les partides al seu ritme, una a la setmana o dos, una al mes, una cada dos o tres mesos, una o dues a l'any, etc. És un sistema pensat per a gent amb poc temps que va a les jornades o gent que s'ha quedat sense grup de joc o son novicis. Però també per a rolers de tota la vida que volen sortir de la rutina o directors que acostumen a no poder jugar per culpa de tindre que dirigir sempre.

Això és tot, no a tothom li agrada però val la pena probar-ho ja sigui per desconectar del nostre grup habitual, per trobar nova gent que tingui aficions semblants a les nostres o per jugar al jocs de forma diferent de la que juguem habitualment. I si no us agrada la podreu criticar amb més arguments!!


Article escrit pel soci Josep Mª

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada